Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Κρύβονται τα μυστικά του φλερτ μέσα σε κανάτες; (Η θεία από το Σικάγο)

 



Κρύβονται τα μυστικά του φλερτ μέσα σε κανάτες;

Το πρώτο κανάτι έπεσε… Και η πρώτη ανιψιά παντρεύτηκε. 

Στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο», η Γεωργία Βασιλειάδου, απογειώνοντας τον ρόλο της Καλλιόπης στην ταινία, μας παρουσιάζει μια ιστορία όχι και τόσο συνηθισμένη. Με σκοπό να βρει στις ανιψούλες της άνδρα για να παντρευτούν, ρίχνει σε αυτούς κανάτα. Περίεργο, κι όμως πολύ σοφό. Πώς πήγαιναν λοιπόν οι συζητήσεις στο περίπου;

Θεία- Αχ, χίλια συγγνώμη, βλέπετε έπεσε η κανάτα από τα χέρια της ανιψούλας μου. (Τη ρίξαμε για να μπορέσουμε να σε προσεγγίσουμε και να σου μιλήσουμε)

Ανιψιά- Συγχωρήστε με, κύριε. Δεν το ήθελα, αλήθεια μου ξέφυγε. (Μπράβο θεία, το κόλπο σου πέτυχε!)

Κύριος- Ω, κανένα πρόβλημα, μη στενοχωριέστε, σας παρακαλώ. (Και ποιος δεν συγχωρεί μια όμορφη κοπελίτσα –ειδικά αν δεν είναι δεσμευμένος-; )

Θεία- Α, κύριέ μου, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να πάτε στη δουλειά σας σε τέτοια κατάσταση. Ελάτε πάνω να στεγνώσουμε τα ρούχα σας. (Αν έρθει στο σπιτικό μας μπορεί να ακούσει περισσότερα για την ανιψιά μου και να την ερωτευθεί)

Κύριος- Όχι, παρακαλώ, δεν θέλω να σας γίνομαι κόπος.

Θεία- Τι κόπος, καλέ; Πρέπει να επανορθώσουμε για το λάθος μας, σας παρακαλούμε. (Έλα πάνω, παλληκάρι μου, μη μου κάνεις τη ζωή δύσκολη)

Κύριος- Εντάξει, θα έρθω. Σας ευχαριστώ.

Και που να ήξερε ότι στο σπίτι «έραβαν» το κοστούμι που θα φορούσε στον γάμο με την ανιψιά. Έτσι πάει η ιστορία και για τις υπόλοιπες ανιψιές και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο γέλιο ρίχνουμε σε αυτή την ταινία.

Θα μπορούσαμε ποτέ να συγκρίνουμε αυτό που είδαμε στην ταινία με το σήμερα; Θα μπορούσαμε να ρίχνουμε και εμείς κανάτες με σκοπό βρούμε τον γαμπρό ή τη νύφη μας. Λίγο ριψοκίνδυνο, αλλά πέτυχε πόσες φορές στην ταινία. 

Μάλλον, όμως, δεν πρέπει να συγκρίνουμε το «Γεια σου, μήπως θα μπορούσα να έχω το νούμερό/ ίνσταγκραμ σου;» με το «Συγγνώμη, κύριε, που η ανιψιά μου έριξε την κανάτα πάνω σας!» γιατί στο τέλος η αγάπη δεν βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε ένα άτομο, αλλά με το ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα και πόσο κοντά μπορούν να έρθουν οι ψυχές μας. 

Ήταν τυχαίο, λοιπόν, που η ανιψιές βρήκαν τον σύζυγό τους με μια κεραμιδί κανάτα; Ίσως ήταν τυχαίο, ίσως δεν είχαν άλλη επιλογή… ίσως είναι και ταινία!

                                                                                          Σκουρκέα Βασιλεία




Η Συντακτική ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μαγεία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

  Η μαγεία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Είτε ασπρόμαυρες είτε έγχρωμες οι ταινίες του ΄50 και του ΄60, ιδιαίτερα οι κωμωδίες, είναι σ...