Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Είδαμε την ταινία "ο λουστράκος"




«Ο λουστράκος» 

Ο μικρός Βασίλης δουλεύει ως λουστράκος για να μπορεί να ζήσει, καθώς η μητέρα του Άννα είναι φυλακισμένη, με την κατηγορία ληστείας μετά από φόνο. Μια μέρα όμως, ο μικρός Βασίλης τυχαίνει να γυαλίσει τα παπούτσια ενός δικηγόρου, τον Καρέλη, και τον πείθει να υπερασπιστεί τη μητέρα του ώστε αυτή να αποφυλακιστεί. Ο Καρέλης και ο Βασίλης καταφέρνουν να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα της μητέρας του. Ύστερα από κάποια χρόνια, ο Βασίλης έχοντας πια ενηλικιωθεί, σπουδάζει ιατρική με τη συμπαράσταση της μητέρας του, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να γυαλίζει παπούτσια για το προς το ζην. Η εργασία του όμως αυτή του προκαλεί προβλήματα στην κοινωνική του ζωή στη σχολή. Ταυτόχρονα ερωτεύεται την πλούσια Μαρία, ανιψιά του Καρέλη, η οποία επίσης σπουδάζει ιατρική. Η μεταξύ τους σχέση δυστυχώς συναντά τις αντιδράσεις της μητέρας της Μαρίας, για τον απλό λόγο πως ο Βασίλης δεν ανήκει στις υψηλές τάξεις και επιθυμεί να παντρέψει την κόρη της με τον Τάκη, πλούσιο αλλά επιφανειακό νεαρό. Έτσι λοιπόν για να πάψει να αγαπά τον Βασίλη τη στέλνει στο Μόναχο, όπου σπουδάζει ζωγραφική. Παρ’ όλες τις προσπάθειες της μητέρας της, η Μαρία εξακολουθεί να θέλει τον Βασίλη και αποφασίζει να πάει να τον δει στην ορκωμοσία του, ως αναπάντεχη έκπληξη. Τελικά, στην τελετή βρίσκεται και η μητέρα της, η οποία δίνει τη συγκατάθεσή της.     

Η ταινία αυτή περιέχει δράμα, έρωτα και αγωνία μέσα σε μια έξυπνη πλοκή. Δείχνει πως η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει κάθε είδους κοινωνικές διαφορές και να ξεπεράσει το συμφέρον των ανθρώπων.

                                                                     Γενοβέφα & Ελένη Πολύμου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μαγεία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

  Η μαγεία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Είτε ασπρόμαυρες είτε έγχρωμες οι ταινίες του ΄50 και του ΄60, ιδιαίτερα οι κωμωδίες, είναι σ...